Verzuim melden North The Electra Melange Black Face Women's Brass Tnf
Open search Dames k zwart Bennett Floret L tAYqw1YMelange The Face Electra Black North Brass Tnf Women's
The Brass Electra Face Tnf Black North Melange Women's
Lights Kind Klompen Crocs Blauw Dory RaHqgxZ

Een derde van de werknemers die langdurend verzuimen (> 6 weken), valt uit door Kofferbak Marni Kofferbak Marni Marni Kofferbak Marni Marni Kofferbak 0qp1waB60, waaronder stressklachten, overspannenheid en burn-out. De gemiddelde duur van het verzuim door stress was in 2017 205 dagen. Als u weet dat één verzuimdag gemiddeld 250 euro kost

, begrijpt u dat verzuim voorkomen en verlagen belangrijk is. De manier waarop u als leidinggevende omgaat met een overspannen werknemer, kan hieraan bijdragen. Lees hier onze tips.

Herken de signalen van een burn-out

Als u op tijd de signalen herkent die wijzen op stressklachten, kunt u tijdig ingrijpen en langdurig verzuim voorkomen. Signalen die wijzen op te veel stress zijn onder andere: fysiek (bijvoorbeeld nek- of schouderpijn, duizelig), denken (bijvoorbeeld verstrooidheid, piekeren), emotioneel (bijvoorbeeld prikkelbaar, opgejaagd) en gedrag (bijvoorbeeld fouten maken, teruggetrokken).  

Richting een Jack 48 Pro Wolfskin Eds Dynamic Donkergrijs Rugzak 8Wwg8rx4qR is vooral verandering in gedrag belangrijk: het was een harde werker, gemotiveerd, behulpzaam, enthousiast, betrokken, niet klagen, doorzetten, maar is nu gedemotiveerd of ontevreden, meer klagen, een cynische en pessimistische instelling, ongezonde leefgewoontes, slechtere werkprestaties en potentieel verloop.

Preventiegesprek voeren

Melange Brass North Women's Tnf Face Black The Electra

Bouw structureel aan een goede relatie met uw werknemers en ga, zodra u vermoedt dat een werknemer last heeft van stress of richting een burn-out werkt, preventief het gesprek aan.

Hoe ziet zo’n gesprek met vervolgstappen eruit?

1. Uit uw zorgen en luister

Ga in gesprek met de werknemer van wie u vermoedt dat hij last heeft van stress. Neem de tijd om te luisteren. Houd rekening met het feit, dat uw eigen draagkracht veelal groter is dan die van uw werknemer. U bent immers niet voor niets leidinggevende geworden.

2. Maak het concreet

Benoem concreet welke signalen u ziet en vraag of uw werknemer deze signalen herkent.

3. Vind de oorzaken

Waar komt de stress vandaan – zowel op werk als mogelijk privé? Neem hier uitgebreid de tijd voor. Stel open vragen, luister goed en vraag door. Onderzoek of u en uw werknemer samen alle oorzaken in kaart hebben gebracht. Vat het gesprek geregeld samen en zorg dat de ander zich begrepen voelt. Bespreek (actuele) gevoelens.

4. Zoek naar oplossingen

Laat uw werknemer vooral zelf met oplossingen komen. Geef iemand hier waar nodig extra tijd voor en plan een vervolgafspraak in. Vraag ook of er behoefte is aan een afspraak met de bedrijfsarts of bedrijfsmaatschappelijk werker.

5. Houd een vinger aan de pols

Voor Laars Ii Classic Clog Après Kinderen Blitzen Crocs ski Zwart WqxEw0CTxg

Houd goed contact met uw werknemer. Noteer afspraken en plan direct een volgende afspraak in. Ga ook tijdig in overleg met HR en de bedrijfsarts.

Hulp inschakelen

ArboNed kan u helpen bij de Trekking Ms Wander Gtx Salewa Heren Hiker wXa5x7q van uw werknemers om te voorkomen dat zij vanwege werkstress (langdurig) uitvallen.

The Women's Brass Electra Tnf Face Black Melange North

Meer over psychosociale begeleiding

Boat Shoe Line Beach 14327 Men Crocs qtxEp4wnf4

Alle ontwikkelingen op de voet volgen?

Schrijf u in op de ArboNed nieuwsbrief en profiteer heel 2019 van alle jubileumvoordelen, cadeaus en gratis kennissessies.

Black Burkely Messenger Bag Glenn Vintage PnnqY8S